Diensten Toplas

EEN TOELEVERANCIER VOOR STAAL
OP MAAT DIE U EEN TOTAALOPLOSSING
BIEDT VOOR PROFIELBEWERKING,
PLAATBEWERKING EN LASWERKEN.

Plaatbewerking

Wat betreft plaatbewerking is Toplas zonder onder enige twijfel de snelste in de regio. Alle bewerkingen worden op dagbasis gepland zodat we alle opdrachten binnen de 24 tot 48 uur kunnen afwerken. We beschikken onder meer over een plasmasnijtafel voor formaten tot 14 meter lang en 3 meter breed en over een boor/plasmasnijmachine voor het maken van platen met geboorde en op draad gesneden gaten.

 

Snijden

Dankzij ons uitgebreid en modern machinepark aan snijmachines en ervaren operators, kunnen we elke snijopdracht aan.

Wij beschikken over een volautomatische lasersnijmachine met de hoogste snijprecisie voor platen t.e.m. 20 mm dik.

Daarnaast omvat ons machinepark twee boor/brandtafels waarmee wij in staat zijn platen volautomatisch te boren en op maat te snijden. Dankzij de combinatie van deze technieken verloopt het produceren van platen met geboorde gaten zeer snel en dus voor u als klant zeer kosteneffici├źnt. Bovendien kunnen wij met deze machines ook 3D snijden.

Ook knippen behoort tot de mogelijkheden.

Wij beschikken altijd over een grote voorraad aan platen zodat wij onafhankelijk zijn van levertermijnen van onze staalleveranciers en dus uw opdracht op korte termijn kunnen uitvoeren.

Snijden plaatbewerking

plasmasnijden

Dankzij plasmasnijden zijn wij in staat om platen te snijden in eender welke staalsoort, RVS en aluminium. Wij beschikken over twee boor/brandtafels waarvan de grootste tafel 32 x 4 meter meet. De dikste plaatdikte die we kunnen verwerken is 80 mm. Platen dikker dan 80 mm worden gesneden door onze autogeen brander die tot 150 mm dikte kan snijden.

Onze snijmachines zijn uitgerust met de modernste technologie zodat wij de beste snijkwaliteit op het gebied van plasmasnijden kunnen realiseren.

Ook hebben wij een plasmasnijmachine in huis waarmee het mogelijk is om 3D snedes te maken. Dit is uitermate geschikt voor het aanbrengen van laskantvoorbereidingen aan platen tegen een zeer voordelige prijs.

De combinatie van plasma en autogeen op deze machine, samen met onze lasersnijmachine maakt dat wij quasi eender welk onderdeel in de gewenste plaatdikte en tolerantie kunnen afleveren.

Snijden plaatbewerking

lasersnijden

Wanneer een hoge nauwkeurigheidsgraad vereist is, zetten wij onze lasersnijmachine in. Deze machine kan platen snijden op een tiende millimeter nauwkeurig tot plaatdikte 20 mm voor staal en tot 12 mm voor roestvast staal en aluminium. Ze kan platen verwerken tot afmetingen van 4 bij 2 meter en ze is uitgerust met een volautomatisch magazijn zodat het productieproces ononderbroken verloopt. Op die manier zijn wij in staat u de beste prijzen op de markt aan te bieden.

Wanneer u platen wenst te laten snijden dikker dan 20 mm in staal of dikker dan 12 mm in RVS en aluminium, kunnen wij steeds beroep doen op onze plasmasnijmachines.

lasersnijden

autogeensnijden

Voor de dikkere staalplaten kunnen wij beroep doen op onze autogeenbrander. Deze is gemonteerd op onze boor/brandtafel. Met deze brander zijn wij in staat om platen te snijden tot een dikte van 150 mm en met een lengte van 32 meter en breedte van 4 meter.

autogeensnijden

knippen

Knippen van platen op maat is voor ons geen probleem. Onze plaatschaar kan platen verwerken met een lengte van 4 meter en een dikte tot 8 mm.

Snijden

Gaten voorzien

Wij beschikken over diverse processen om gaten te voorzien in platen. Met onze lasersnijmachine, plasmasnijmachine en autogeensnijbrander kunnen wij in alle staalsoorten en plaatdiktes gaten snijden.

Wanneer een thermisch proces voor het vervaardigen van gaten niet toegelaten is, dan kunnen wij beroep doen op onze boor/brandtafels. Op deze machines worden de stukken eerst geboord en daarna wordt de contour uitgesneden zodat het werkstuk maar 1 keer gehanteerd hoeft te worden. Een mooie kostenbesparing die u als klant ten goede komt!

Bovendien kunnen wij op deze machines ook draad tappen in de gaten en de gaten souvereinen.

gaten voorzien plaatbewerking

Vervormen

Wij hebben verschillende technieken in huis om platen te vormen zoals u het wenst.

Dankzij onze plooibank is het plooien van stalen platen kinderspel. Deze machine kan platen plooien tot een lengte van 4 meter.

Met onze walsmachines kunnen wij platen rollen op de radius die u wenst.

Plooibank

Nabewerking

Laskantvoorbereidingen, souvereinen, draad tappen en graveren, het is allemaal mogelijk. Wij beschikken over professionele apparatuur om eender welke nabewerking tot een goed einde te brengen.

Bovendien hebben wij gecombineerde boor/brandtafels waarmee deze processen volledig geautomatiseerd verlopen.

Nabewerken plaatbewerking

VRAGEN?

Twijfel dan niet om ons te contacteren

Instagram @Toplas

Beelden van mensen, machines en projecten. Uit de in totaal 11.000 m2 productiehallen in Bree of ter plaatse.