Over Toplas

"ONS UITGEBREIDE PRODUCTIE-APPARAAT
GEEFT DE KLANT ALLE OPTIES INZAKE
AFWERKINGSKWALITEIT" (MARTIJN
GEERITS, MEDE-ZAAKVOERDER)

Wij spreken allemaal uw metaal

Iedereen bij ons is een specialist in zijn vakgebied. Dat maakt van Toplas voor ‘staal op maat’ een van de meest veelzijdige toeleveranciers uit de wijde omtrek.

Onze werkwijze

Onze filosofie is heel eenvoudig: de klant is koning. Of het nu gaat over 1 bewerking of over een hele serie, u bezorgt ons uw tekening of plan en wij maken het.

Digitaal aanleveren van plannen

U kunt de tekeningen van uw project digitaal aanleveren. Onze systemen kunnen verschillende files inlezen zoals onder meer dwg, dxf en dstv.

Over Toplas

Top in prijs-kwaliteit

De optimale benutting van de machines stelt ons in staat om (quasi) alle bestellingen binnen de gevraagde levertermijn en met de gewenste kwaliteit af te werken. Dat kan omdat we als een van de weinigen in de sector een eigen voorraad van 400 ton platen (eender welke dikte, afmeting of staalkwaliteit) ter plaatse hebben. Toplas heeft bovendien het transport in eigen handen en kan terugvallen op een goede samenwerking met betrouwbare leveranciers.

Ook inzake prijs-kwaliteit speelt Toplas op zeer hoog niveau. De machines worden in een tweeploegenstelsel ingezet en dus kan er tegen een kostprijs gewerkt worden die voor individuele staalbouwbedrijven of machinebouwers totaal onbereikbaar is. Het uitgebreide productie-apparaat (met meer dan 100 machines) geeft de klant bovendien alle opties inzake afwerkingskwaliteit

Up-to-date
Er zijn geen beperkingen inzake grootte of gewicht. De nieuwe hal is onder meer voorzien van 2 rolbruggen van 16 ton. Toplas is bovendien EN1090 gecertificeerd tot en met EXC4 voor plaat- en profielbewerkingen en EXC2 voor laswerk. Het bedrijf levert inspanningen om groener te produceren en is CO2-neutraal. In totaal liggen er 912 zonnepanelen op de hal; de opbrengst ervan dekt het volledige jaarverbruik.

Over toplas: up-to-date
Over Toplas

One stop shop
Het uitgebreide productie-apparaat van meer dan 100 machines geeft de klant alle opties en ook alle comfort om projecten of complexere opdrachten op een en dezelfde locatie te laten
afwerken. De flexibele werkwijze en het machinepark maken het mogelijk een totaaloplossing aan de bieden, tot en met het lakken en verpakken van afgewerkte producten. Toplas doet de nodige inspanningen om dit allemaal up-to-date te houden. Zo werden eind 2017 een boor/plasmasnijmachine (een van de grootste tot dusver geleverd in België) en een lasersnijmachine in gebruik genomen.

Onze geschiedenis

Toplas werd in 1988 opgericht door Laurent Geerits.
Oorspronkelijk waren lassen, constructies en stallenbouw de kernactiviteiten.
In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een firma in industrieel onderhoud met nieuwe werkzaamheden

 • In 1996

  Legden we de eerste steen van onze huidige werkplaats, met een oppervlakte van 4400 m2.

 • In 2006

  Bouwden we 3000 m2 bij om onze groei verder te zetten.

 • In 2007

  Werd Frank Geerits mede-zaakvoerder. Hij breidde de focus van Toplas uit naar toelevering van plaat- en profielbewerking. Sindsdien vinden vele bedrijven die nood hebben aan platen en profielen hun weg naar Toplas

 • In 2013

  Kwam Martijn Geerits het team vervoegen.

 • In 2015

  Bouwden we opnieuw een hal bij om onze productiecapaciteit te vergroten naar 11.000 m2

Over Toplas

VRAGEN?

Twijfel dan niet om ons te contacteren

Instagram @Toplas

Beelden van mensen, machines en projecten. Uit de in totaal 11.000 m2 productiehallen in Bree of ter plaatse.