Nieuws Toplas

Nieuws over ons
en uit de sector

Toplas naar hogere afdelingen

02/08/2016

Toplas is een metaalbewerkingsbedrijf in Bree dat in de hogere afdelingen gaat spelen. Er is recent 1.450.000 € geïnvesteerd in een nieuwe productiehal van 3.300 m². Toplas heeft nu 11.000 m² – meer dan twee voetbalvelden – staalbewerkers en staalbewerkingsmachines onder dak en kan een breed gamma aan metaalbewerkingen met ongezien korte levertermijn uitvoeren.

De uitbreiding gaat gepaard met een personeelsuitbreiding van 15 naar 22 gespecialiseerde vaklui. De nieuwe investering zal de omzet opkrikken van ongeveer € 2.000.000 in 2014 tot naar verwachting € 3.500.000 € in 2017 en moet de verdere groei van Toplas schragen. De combinatie van plaatbewerking, profielbewerking en lasactiviteiten maken van Toplas voor ‘staal op maat’ een van de meest veelzijdige toeleveranciers uit de wijde omtrek. Toplas is bovendien EN1090 gecertificeerd tot en met EXC4 voor plaat- en profielbewerkingen en EXC2 voor laswerk.

Hoogste afdeling

In de nieuwe hal komen voor het jaareinde twee nieuwe plaatsnijmachines die van Toplas een volwaardige eersteklasse-speler maken. Een boor/plasmasnijmachine, een van de grootste die tot dusver ooit in België geleverd zal zijn, en een lasersnijmachine. De optimale benutting van deze machines stelt Toplas in staat om (quasi) alle bestellingen binnen de gevraagde levertermijn en met de gewenste kwaliteit af te werken.

VRAGEN?

Twijfel dan niet om ons te contacteren

Instagram @Toplas

Beelden van mensen, machines en projecten. Uit de in totaal 11.000 m2 productiehallen in Bree of ter plaatse.