Nieuws Toplas

Nieuws over ons
en uit de sector

Elegant een-tweetje van Syntra Bedrijfsopleidingen en Toplas

27/09/2018

Wekt het beeld hier bovenaan de site van de jonge vrouw met rood haar in een metalen pakje je interesse? We hadden niet anders verwacht. De metalen creatie is ontworpen en getekend door studente Nadia Simeonova die een opleiding mode-ontwerp volgde aan Syntra Bedrijfsopleidingen. Toplas heeft de patroontekeningen omgezet in draagbaar metaal.

Dit huzarenstukje leverden we in het vroege voorjaar van 2017. Het metalen resultaat en de ontwerpen van alle studenten werden in maart voorgesteld tijdens de tentoonstelling ‘metalen modeontwerpen’ in Huis de Corswarem in Hasselt.

Gek idee?

Het leek een gek idee van Frank en Martijn Geerits om zo’n wedstrijd uit te schrijven voor een modieuze damesoutfit in metaal, maar dat was het allerminst.

De innovatieve wedstrijd is een goed voorbeeld van de manier waarop niet-evidente vormen van samenwerking tot opportuniteiten leiden. Het ontwerp zet de veelzijdigheid van de opleiding modeontwerper bij Syntra Bedrijfsopleidingen extra in de kijker. En Toplas vestigde met dit prestigeproject de aandacht op zijn hoogtechnologische plaatbewerking en coating.

VRAGEN?

Twijfel dan niet om ons te contacteren

Instagram @Toplas

Beelden van mensen, machines en projecten. Uit de in totaal 11.000 m2 productiehallen in Bree of ter plaatse.